Lorgues

Lorgues er beliggende i Provence, 1 times kørsel vest for Nice i den del af Sydfrankrig, som hedder Var. Nærmeste storby er Draguignan, som ligger 10 km øst for Lorgues og nærmeste strande er St. Tropez, Frejus og Cannes. Frejus ligger 39 km sydøst for Lorgues, ca 35 minutter, jf. michelin.
Lorgues er en typisk sydfransk by og har alle faciliteter - supermarkeder, bagere, grønttorve samt diverse forretninger. Den gamle del af byen byder på nogle fine facader og gamle smalle gader med hvælvede passager og gamle trapper. Byen er én af de mest maleriske og blomstrende købstæder i Provence.

Lorgues byder på ikke mindre end 21 restauranter, heriblandt den berømte restaurant Bruno, som er kendt for sine fremragende trøfler.Markedsdage er en vigtig del af dagliglivet i Provence og i Lorgues er der et stort marked hver tirsdag, hvor handlende fra oplandet, op til 20.000 mennesker i højsæsonen, præger bybilledet med et utal af boder, og hvor der kan købes alt fra olivenolie til Provence stoffer. De voksne handler frugt og grønsager, ofte fra små bønder, og nyder en pastis eller øl, mens børnene fristes af alskens ting og sager.

Der er 2 Carrefour (storindkøb) i Draguignan. Den ene ligger i selve Draguignan, mens den største er på vejen mellem Draguignan og motorvejen.
På torvet i Draguignan, for enden af gågaden ved springvandet, er der et kombineret slagter og fiske hus som kun har åben om formiddagen. Hver dag er der grønsagsmarked midt på torvet.

Seværdigheder

Stacks Image 1004
Verdon
Gorges Du Verdon, Frankrigs svar på Grand Canyon.
Ligger ca. 30 minutter fra Lorgues

Mere info....
Stacks Image 1121
Sillans
Sillans la Cascade, Vandfald. Besøg dette pragtfulde sted hvor man kan svømme helt ind under vandfaldet.
Ligger ca. 15 minutter fra Lorgues

Mere info....
Stacks Image 1167
Les Arcs
Her ligger klosteret Celle Roubaud fra det 12. århundrede. Den største seværdighed i klosteret er Roseline, der var priorinde fra 1300- 1329. Hun ligger i en glaskiste og ser ud omtrent som da hun døde, og hun har efter sigende udrettet mange mirakler efter døden.
Ligger ca. 15 minutter fra lorgues.

Mere info....


Stacks Image 1172
Salernes
15 Carrelage fabrikker. Hvert med sit særpræg.
Ligger ca. 10 minutter fra Lorgues
Mere info....